Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

"Οπου υπάρχει λύση....αυτοί φτιάχνουνε πρόβλημα"

Κατά κανόνα, όπου υπάρχει πρόβλημα πρέπει να αναζητηθεί μία λύση. Αυτό το αξίωμα το αποδέχονται, άτομα, κοινωνικές ομάδες, λαοί και κυβερνήσεις. Με μιά μόνη εξαίρεση.
Εδώ στον τόπο που ανθεί η "φαιδρά πορτοκαλέα", που έλεγε ο παλιός ποιητής, όπου υπάρχει λύση... η κυβέρνηση, εξαφανίζει τη λύση και αναδεικνύει στη θέση της, ένα πρόβλημα. Θα σκεφτεί κανείς πως αυτό είναι παγκόσμια μοναδικότητα. Μόνο τέτοιες αρνητικές πρωτιές συγκεντρώνουμε. Τί τους έφταιξαν όμως οι λεωφορειολωρίδες και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες των λεωφορείων; Τίς παραδίδουν στους ταξιτζίδες και τινάζουν στο αέρα, ένα από τα ελάχιστα σωστά μέτρα που έχουνε παρθεί σ' αυτόν τον τόπο. Αποτέλεσμα βλακείας; Μάλλον οι προσεχείς εκλογές και οι δυνατότητες που θα έχουν οι ταξιτζίδες, να προπαγανδίζουν υπέρ της ΝΔ, με ακροατές τους επιβάτες τους, αποτελούν την αιτία της φοβερής αναστάτωσης που θα προκαλέσειη παράλογη απόφαση τους. Και μη χειρότερα!!!

4 σχόλια:

koptoraptou είπε...

Πρώτον σας ευχαριστώ για τα καλά λογάκια!
Δεύτερον, μη μου μιλάτε για ταξιτζίδες. Μέχρι φόνο φτάνω και καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που πούλησα το αμάξι μου!
Την καλησπέρα και τα σέβη μου!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ είπε...

Καλή και πολυτάλαντη φίλη μου.
Διαθέτεις τον πιο παραγωγικό θυμό που έχω συναντήσει σε γραπτό.
Σχετικά με τις κατάρες. Όλοι με ένα φάσκελο και άπταιστα "Γαλλικά"
υμνολογούμε τη μιζέρια και την καφρίλα που μας μαστίζει.
Την καλημέρα μου και πρόσεχε τον εαυτό σου.

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

Ο Ελληνικός λαός χάνει λίγο - λίγο τον παλιτισμό και την παιδεία του... όλοι κοιτάνε τη βολή τους πια... δυστυχώς μην περιμένουμε κατανόηση και σεβασμό από άτομα και ειδικά ταξιτζήδες... ο νους τος είναι μόνο πως να φλερτάρουν και ό,που θέλουν σταματάνε δημιουργώντας κομφούζιο στους δρόμους... βρίσκουν όμως και τα κάνουν... Αν υπήρχαν σωστοί νόμοι και παρακολούθηση σε όλους τους δρόμους θα φοβόντουσαν να παραβατήσουν... χάος όμως επικρατεί...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Εύη.
Δικαιολογημένος ο θυμός σου, αλλά θέλω να σημειώσω κάτι που κατα τη γνώμη μου, αποτελεί τη βασική αιτία του κακού. Στον τόπο μας δεν έχουμε ανάγκη περισσότερων νόμων.
Είμαστε η χώρα της πολυνομίας. Έχουμε νόμους, περισσότερους σε αριθμό, από όλες τις χώρες. Το πρόβλημμα μας είναι, πως δεν εφαρμόζονται. Οι πάντες μπορούν να έχουνε τη¨"χαρά" και την ευκαιρία να τους παραβιάζουν.