Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

"ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΑΥΛΙΟΔΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και...."

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ", της Καστοριάς, η λειτουργία ενός λατομείου αδρανών υλικών στα Γρεβενά, ευθύνεται για την καταστροφή ενός νεολιθικού οικισμού! Συγκεκριμένα: "από την εξορυκτική δραστηριότητα του λατομείου έχουν καταστραφεί, ο νεολιθικός οικισμός στη Μηλιά Γρεβενών και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Επίσης σε απόσταση μόλις 1.000 μέτρων απο το λατομείο, βρέθηκαν οι μεγαλύτεροι , μέχρι σήμερα, παγκοσμίως, χαυλιόδοντες γιγαντιαίων μαμούθ και οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως, πολύ πιθανό να υπάρχουν ευρήματα και εντός του χώρου του λατομείου.
Για την αδειοδότηση του λατομείου καθοριστικός ήταν ο ρόλος του κ. Χρήστου Ζακόπουλου, καθώς ο υφυπουργός κ. Τατούλης είχε μπλοκάρει τη λειτουργία του, αποδεχόμενος την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Δυτικής Μακεδονίας.
Τελικά, μετά την παύση του υφυπουργού, εννέα μήνες αργότερα στις 30-1-2006, συνεδρίασε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του κ. Ζαχόπουλου και η άδεια λειτουργίας του λατομείου, χορηγήθηκε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι οδόντες της διαπλοκής, κατά τεκμήριον, αποδεικνύονται ισχυρότεροι απο του καημένους του χαυλιόδοντες, που θάπτονται οριστικά μετά από... εκατομμύρια χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: