Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

"ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ"

Η πολιτική λειτουργία εξελίχθηκε μέσα από διαφορετικούς προβληματισμούς και κοινωνικές συνθήκες στη διάρκεια πολλών αιώνων.
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η πολιτική φιλοσοφία επικεντρώνεται στην υπηρέτηση του "κοινού αγαθού", ή του κοινού συμφέροντος, όπως συνηθίζουμε να λεμε.
Η "προσγειωμένη" στην καθημερινή πρακτική, πολιτική πραγματικότητα, μας αποδεικνύει πως ο ρομαντικός όρος του "κοινού αγαθού", τις περισσότερες φορές αποτελεί μετεμφίεση έντονων ιδιοτελών σκοπών και συμφερόντων.
Το "κοινό αγαθό", επικαλούνταν ανέκαθεν οι δημοκρατικοί πολιτικοί σχηματισμοί. Το ίδιο αγαθό προβάλουν και διαφημίζουν ψευδόμενα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και το παρόμοιο ευαγγελίζεται ο ιδιότυπος φασισμός της εικονικής ψευδοπραγματικότητας. Κύρια εργαλεία για την επίτευξη του σκοπού τους, η επικοινωνιακή σύγχυση και η εξαφάνισης της πραγματικής είδησης.
Ο κόσμος έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργαστήρι δοκιμών, κάθε μεθόδου και τρόπου για πλύση εγκεφάλων. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι η ευτέλεια των πληροφοριών που παρέχονται, η ασημαντότητα των προσώπων που προβάλλονται και η απέραντη ανοησία που εκτοξεύεται σε βάρος της ενημέρωσης, της επιμόρφωσης και της ψυχαγωγίας των πολιτών του κόσμου.
Ζούμε στον αιώνα του πολιτικού εκφυλισμού και της "δημοκρατικής" νοσηρότητας. Το ερώτημα είναι: ως πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: