Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

"ΕΔΩ...ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ"

34 Χρόνια απο τότε... Πέρασε το μήνυμα του Πολυτεχνείου; Νομίζω, πως αυτά τα μηνύματα, περνάνε μόνο, όταν ο καθέναν υψώσει ένα πολυτεχνείο μέσα του.
Όταν ενήμερος και αποφασισμένος, αντισταθεί στην ευτέλεια, στην υποβάθμι
ση της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής. Ο Εχθρός της δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών, δεν έρχεται πλέον με άρματα μάχης και ξερονήσια, προς "ανάνηψιν" των αντιφρονούντων. Εχει προσφορότερους τρόπους για να κυριαρχήσει και να μας υποδουλώσει, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Κυριάρχος τρόπος, είναι η καλά σχεδιασμένη αποβλάκωση του πολίτη και η μετατροπή του σε άβουλο υπήκοο, καταναλωτή. Υπάρχουν τρόποι απλοί και αποτελεσματικοί. Να, σήμερα, αντί της αποβλακωτικής τηλεόρασης, ας ανοίξουμε για λίγο ένα βιβλίο. Θα είναι το πρώτο βήμα ενός υπέροχου ταξιδιού απεξάρτησης. Ας μην ξεχνάμε πως το πιο σημαντικό μέρος ενός ταξιδιού,.. είναι το πρώτο βήμα.

4 σχόλια:

quartier libre είπε...

ένα Πολυτεχνείο υψωμένο μέσα μας !
μπράβο συγγραφέα!
εγώ θα λεγα και μιά Νομική.
και θα λεγα, και μιά contra fossa.

johnpit είπε...

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973. Γιατί άραγε η ΕΞΕΓΕΡΣΗ αυτή αλλά και η παραμονή της στην διαρκή Επικαιρότητα προκαλέι τόση ΥΣΤΕΡΙΑ και τόσο "ΜΙΣΟΣ" στους φορείς του Πολιτικού Συστήματος ;
Γιατι τα Μ.Μ.Ε. βυσσοδομούν με λύσσα όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώντας με "νύχια και με δόντια" είτε να ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ είτε να ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ είτε να ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ το ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ της 17 Νοέμβρη 1973 ;
"ΠΟΝΑΕΙ" το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και μάλιστα πολύ...!!!
Τις ξεπουλημένες ΡΟΖ συνειδήσεις που ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ την όποια συμμετοχή τους με μια "λαμπρή" βουλευτική και πολιτική καριέρα στα Κόμματα Εξουσίας σήμερα...!!!
Την Αστική Τάξη και τα εργαλεία της που βλέπουν με αγωνία να μην μπορούν να καταχωνιάσουν στο "μουσείο της παρωχημένης μνήμης" την εξέγερση...!!!
Τους Αμερικάνους με τα ...παπαγαλάκια τους που ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ κάθε χρόνο, 34 έτη τώρα, 10άδες χιλιάδες οργανωμένους διαδηλωτές να ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΝΕΠΑΦΗ την ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...!!!

Να γιατι η Επέτειος του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας που ΕΝΟΧΛΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ την ΑΡΧΟΥΣΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΗΓΕΜΟΝΙΑ...!!!

Γιατί την βιώνει "μαρτυρικά", γιατί την "πονάει" να βλέπει το Αντιιμπεριαλιστικό Κόκκινο ποτάμι όχι μονάχα να μιξάρεται μα να δυναμώνει χρόνο το χρόνο και να είναι η ΕΛΛΑΔΑ αυτή τη στιγμή η υπ. αριθμ. 1 χώρα της Ευρώπης με την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...!!!
Αυτο ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ στο ...ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και κάθε χρόνο σκαρφίζονται ότι ΒΡΩΜΙΚΟ και ΓΚΡΙΖΟ μπορείς να φανταστείς...!!!
Εις μάτην όμως αυλοκόλακες του Συστήματος. Η ΝΕΟΛΑΙΑ που τόσο μα τόσο θα θέλατε ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΗ και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ σας ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ καθε χρόνο στις 17 ΝΟΕΜΒΡΗ...!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ είπε...

1. Την contra fossa, τη θέλω σαν αραξοβόλι της βάρκας των ονείρων μου, για έναν καλύτερο κόσμο.

2. Αγαπημένε μου φίλε. Είσαι πάντα εύστοχος. Τα φαινόμενα υστε
ρίας αποτελούν τον μέτρο της δύνα
μης του Πολυτεχνείου.

quartier libre είπε...

το αρχινισμένο σύνθημα
πάντα μου μένει
όποτε ακούω από τότε ακκορντεόν
κι έχει σαν στάμπα
την ζωή μου σημαδέψει...