Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

"ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ"

Δύσκολοι καιροί για ονειροπόλους. Για τους χωρίς ομπρέλα πολιτικής και οικονομικής προστασίας, φιλόδοξους και ικανούς να προσφέρουν στα κοινά.
Τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και οι σκηνοθέτες της εικονικής πραγματικότητας, μπορούν να κάνουν "θαύματα". Αυτά τα μέσα, έχουν την αποστολή να στηρίζουν το κλειστό κύκλωμα εξουσίας. Η πλύση εγκεφάλου των πολιτών-καταναλωτών, είναι το βασικότερο εργαλείο επιτυχίας και διατήρησης της ισορροπίας του συστήματος της ελεγχόμενης εξουσίας.
Γράφοντας αυτές τις γραμμές δεν θέλω να κολακέψω και να βγάλω έξω απ' τις ευθύνες τη μεγάλη μερίδα του λαού που συμβάλει με την επιπολαιότητα, τη ελαφρότητα και τη αμάθεια του, στη διατήρηση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.
Οι ευθύνες υπάρχουνε, αλλά υπάρχουνε και πολλά ελαφρυντικά γ' αυτούς που φτάνουνε στο εκλογικό τους τμήμα με το ψηφοδέλτιο σταυρωμένο, απο πριν και από άλλους.
Η πολιτική και τα οράματα έχουνε αντικατασταθεί απο την αλήθεια της "τηλεόρασης".
Μια πασαρέλα ασημαντότητας και ασχετοσύνης βομβαρδίζει τον πολίτη-καταναλωτή. Η είδηση δεν υπάρχει πλέον, έχει μεταλλαχθεί σε θέαμα. Ένας αντιδημοκρατικός μηχανισμός κατασκευάζει τις αναγνωρισημότητες για τους κάθε είδους εκλεκτούς της διαπλοκής και της συναλλαγής.
Τα σοβαρά θέματα αγνοούνται, η υποβαθμίζονται και κυριαρχούν τα ασήμαντα, τα χυδαία και τα γελοία. Αυτός ο γενικός ευτελισμός δεν αποτελεί τυχαίο φαινόμενο, δεν είναι γέννημα της συγκυρίας. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου παρέμβασης στην κοινή γνώμη και προβολής ατόμων, απόψεων και θέσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.

3 σχόλια:

johnpit είπε...

"Πήραν οι ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ...αξία,
τίποτα δεν έχει σημασία...!!!
τώρα πλέον ζούμε στην ουσία...
μια ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ...!!!"

Με τη Φωνή του ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ως κραυγή στα πέρατα τούτης της μιζέριας...

quartier libre είπε...

κι εγώ έλεγα
"μονοχνωτιά είναι που χεις κλείσει την τηλεόραση"...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ είπε...

Συμφωνώ με τα σχόλια σας αγαπητοί μου φίλοι.
Σήμερα την ψήφο του λαού δεν την διαμορφώνει η ιδεολογία, αλλά οι συνθήκες μιας ιδιότυπης πολιτικής αγοράς. Οι εντυπώσεις, τα συντεχ
νιακά συμφέροντα και οι πελατεια
κές σχέσεις, συνθέτουν αυτή τη..
Διεφθαρμένη Συνουσία!!, του γνωσ
τού τραγουδιού.

Μια μονοχνωτιά που σώζει!!!